DataCenterGruppen klar med faglig certificering af ti nøglemedarbejdere

2. marts 2023 Incitely

DataCenterGruppen klar med faglig certificering af ti nøglemedarbejdere

DataCenterGruppen har netop haft ti medarbejdere på to dages efteruddannelse og certificering på Fredericia Maskinmesterskole.

DataCenterGruppen, der er specialiseret i opbygning og drift af datacentre, har netop haft ti medarbejdere til certificering på Fredericia Maskinmesterskole.

Kurset “Certified Data Centre Professional (CDCP®)” har rustet en bred skare af DataCenterGruppens medarbejdere til arbejdet ude i kundernes datacentre.

Når det kommer til datacentre, er kritiske driftsfunktioner som strømtilførsel, køling, brandsikkerhed og fysisk sikkerhed ultimativt med til at holde de uvurdelige data tilgængelige.”

Det fortæller Jakob Langkjær fra Fredericia Maskinmesterskole, der er bla er underviser på kurset.

De medarbejdere fra DataCenterGruppen, der har gennemført kurset, er både projektledere, kontorpersonale og servicemontører.

DataCenterGruppens Arnth Nielsen, der er Business Development Manager i virksomheden, har også selv gennemført kurset, og han forklarer:

Når vi har valgt at tage en relativ stor del af vores medarbejdere ud af driften i flere dage, er det for at sikre, at hele organisationen forstår det komplekse maskineri, som driften af et datacenter er.”

Og han fortsætter:

Det vigtigste for vores kunder er, at vi som leverandører altid er opdateret med den nyeste viden omkring faciliteterne og forstår kompleksiteten i det at drive et datacenter. Det er certificeringen en garanti for.”

Kurset foregår over to dage og afsluttes med en eksamen, der sikrer en certificering, der gælder i tre år.

Fredericia Maskinmesterskoles Jakob Langkjær, fortæller om selve uddannelsen:

Der er et spændende studiemiljø og netværk på kurset, hvor garvede folk fra branchen sidder side om side på skolebænken med studerende fra maskinmesteruddannelsen. Det ser vi ikke så ofte.”

Jakob Langkjær fortsætter:

 “DataCenterGruppen og Fredericia Maskinmesterskole har et tæt fagligt samarbejde, der går begge veje. Vi efteruddanner og certificerer deres medarbejdere og de hjælper os med at undervise kommende maskinmestre fra vores uddannelser inden for deres fagområde.”

En af de deltagende medarbejdere, kølemontør Christian Gadeberg Brandborg, fortæller afslutningsvis om selve CDCP-kurset:

Jeg vil gerne rose underviserne på kurset for at gøre noget relativt tørt og fagligt stof meget spændende og relevant. Jeg er kølemontør og CDCP-certificeringen har givet mig en langt bredere forståelse af hele facility-delen af et datacenter.”

Virksomheden DataCenterGruppen dækker kritiske installationer i alt fra større datacentre og serverrum til mindre, lokale IT-installationer, og er en del af Multikøl & Energi A/S.

FAKTABOKS: CDCP uddannelsen.

Certified Data Centre Professional (CDCP®) er en introduktion til opgaver i datacenterindustrien, hvor kursisterne får et grundlæggende kendskab til driften og opbygningen af et datacenter. På kurset får kursisterne en grundlæggende indføring i opbygning og drift af datacentre, herunder sikkerhedsniveauer, brandsikkerhed, oppe-tider og industristandarder.

Fredericia Maskinmesterskole tilbyder også kurset Certified Data Facilities Operations Manager (CDFOM®), der er en overbygning på CDCP-kurset.

For yderligere information: https://fms.dk/c/kurser/cdcp